Doodle Trimsalon COYA
Gespecialiseerd in labra en goldendoodles

Behandelingen bij Doodle Trimsalon Coya


Puppy gewennings uurtje:

In dit uurtje kan uw doodle aan de trimsalon en de trimtafel wennen, maar ook aan mij en onze doodles Yankee en Colby die u verwelkomen bij binnenkomst. Mijn doodles zijn niet aanwezig in de salon. Ik knip dan de oogjes, voetzooltjes en poepertje vrij. Verder borstel ik uw doodle en geef ik u tips en tricks hoe u het borstelen thuis het beste kunt opbouwen. Daar dit gepaard gaat met veel beloningssnoepjes, is het handig om uw doodle niet te veel eten te geven voor u bij ons in de trimsalon komt. Is uw doodle een slechte eter, dan is het handig om zelf zijn lievelingssnoep of -worst mee te nemen.
Puppen zijn al welkom vanaf 3 maanden oud.

Trimbeurt:

Uw doodle wordt in model gebracht met de effileerschaar en tondeuse met opzetkam. De lengte van de vacht wordt bepaald door verschillende factoren zoals de structuur en de dichtheid van de vacht en daarin adviseer ik dan ook. Maar ook uw wensen tellen mee. Verder wordt er ook indien nodig en gewenst de nagels geknipt en de oren gereinigd en geplukt. Indien uw doodle ernstige klitten of vilt heeft kan het doodle-model niet aangehouden worden en wordt hij/zij in overleg geschoren op een kortere lengte, om pijn te voorkomen. Het belang van uw doodle staat voorop. Wanneer uw doodle 6 maanden oud is is een eerst trimbeurt vaak gewenst i.v.m. de puppyvacht die droog en lang is en daardoor snel klit. Doodles worden vervolgens om de 6 á 12 weken getrimd.

Tussendoor onderhoudsbeurt:

Tussen de gewone trimbeurten door kan u een onderhoudsbeurt inplannen. Dan wordt uw doodle goed geborsteld en gecontroleerd op klitten en indien mogelijk er dan uitgehaald. Ook worden de oogjes, voetzooltjes, poepertje, genitaliën vrij geknipt. Indien nodig en gewenst worden ook de nagels geknipt en de oren gereinigd en geplukt.